Tangomanifest

lighthouse.png  

Sydfyn/Små historier Da jeg sad og skulle give tangoen mening for folk uden for tangomiljøet, sad jeg og legede med ordet ”manifest”. Et ord fra fortiden, fra dengang, der var arbejderkamp. Og interessant nok, så tænker jeg, at det handler om det samme, som det vi i dagens projektverden kalder for ”formål”. Om mening og om fællesskab.

 

Dengang kunne man også uden videre overføre budskaber. I dag skal vi alle gå rundt og spørge alle, hvad de lige hørte, og hvad det inspirerer dem til. Ikke desto mindre, kan det være rart med et ”fyrtårn”, noget vi for en kort stund kan samles om, at vi et splitsekund oplever fællesskab, mens vi alle nikker. Fyrtårnet lyser i en bestemt retning, ikke overalt.

 

Hvis jeg skal komme med et bud på et fyrtårn, så ser det lige nu sådan ud:

 

Tangomanifest

 

  • Tango er noget vi gør
  • Tangoen skal ud at leve
  • Alt tango er tango

 

”Tango er noget vi gør” Argentinsk tango er en dans! Men det er også noget, der er større end det. Det er et ”socialt klister”, som er fortrinligt til at tilføre fællesskaber sammenhængskraft. Der er sociale rammer om dansen, og tangoballer minder mest af alt om en god dansk familiefest. Tango er større end dansen, og vi vil arbejde med at skabe sociale sammenhænge, hvori tangoen kan indgå og udvikle sig.   

 

”Tangoen skal ud at leve” Tango er noget vi gør, og det ligger lidt i ordene, at vi gør det ved at få tangoen ud at leve i forskellige sammenhænge. Vi skal både have fokus på der, hvor vi kommer, og der hvor vi kunne komme.  Vi er alle ambassadører for tangoen, og vi skal have mod til at gøre tango der, hvor der er mennesker.  I den forbindelse er konkurrence godt, men det må aldrig overskygge vores fælles interesse i at dyrke det sociale hvori tangoen kan leve.

 

”Alt tango er tango” Der er ting ved den Argentinske Tango, der definere den som Argentinsk tango. Dem skal vi værne om. Men dansen tango udvikler sig, på samme måde som musikken. Og det har vi lige så meget respekt for, som vi har for det traditionelle. Det at gøre tango, skal passes ind i lokale forhold. Tænk tango ind i byfester, konfirmationer, bryllupper, og ja hvorfor ikke, begravelser. Dans som det giver mening, gør livet til en fest.

 

 

I en moderne verden bliver ovenstående til inspiration for, hvad det er for ting, vi skal mestre. Til guides, der binder os sammen, mens vi mere eller mindre selvstændigt gør, hvad der giver mening. Til det, der ligger til grund for det, vi koordinerer.

Share