• Undervisning

  Baila el tango afholder jævnligt undervisning eller har undervisningstilbud fra folk der brænder for at udbrede tangoen. Undervisningen tager hensyn til det niveau du er på, om du aldrig har danse før, er let øvede eller øvede. Undervisning i tango er typisk forløb over flere gange modsat workshops der vare 1-1½ time og har et særligt tema.

  Læs mere...
 • Milongas og Practica

  En Milonga er et sted hvor folk danser socialt tango og hvor der spilles musik af en DJ eller et levende orkester. En Practica er et sted, hvor folk øver tangoens trin, teknik og figurer. Steder hvor folk både benyttes som milonga og practica kaldes ofte en Practilonga. Du behøves ikke at have en dansepartner med når der afholdes practica, men hvis du/i arbejder med bestemte ting, kan det være en fordel.

  Læs mere...
 • Bliv medlem

  “Baila el Tango” betyder “at danse tango” på spansk, og er samtidig navnet på tango foreningen på Fyn.

  Foreningen Baila el Tango startede som en udløber af de første kurser i argentinsk tango i Odense i december 1997. Foreningens formål er at udbrede kendskabet til argentinsk tango og skabe muligheder for at dyrke den fælles interesse. 

  Læs mere...
 • Bliv frivillig

  Baila el Tango bygger på frivilligt arbejde. Vi har en ambition om at få flere aktive med i udviklingen og udbredelsen af den argentinske tango på Fyn. 

  Læs mere...

Mindeord om Hans Krog

Hans Krog 2

Kunstmaler, arkitekt og tangodanser Hans Krog

Hans Krog afgik ved døden juledag 2018 – efter en tid med sygdom. 85 år gammel.  Vi er mange i tangomiljøet, der savner Hans og har et væld af gode minder om og med ham. Begravelsen har fundet sted. 

 

Hans var en livskunstner, og fra årtusindskiftet også en tangodanser. Når vi midt i en tango kunne høre en danser supplere Carlos Gardels sang med høj, klar stemme, ja, så vidste vi, at Hans var på gulvet.  Hans livsglæde udfoldede sig – den måtte ud. Hans elskede at danse, men som en sand kunstner, ville han ikke lade sig begrænse. Hans blandede mange andre dansearter ind i tangoen, alt efter hvad musikken inspirerede ham til.

Hans gav mig mit tangolivs første store oplevelse. Da jeg havde danset i et par måneder bød Hans mig ud til sit atelier i Gummerup sammen med 5-6 andre tangodansere. Det var en fantastisk oplevelse. Det smukke hus var kun oplyst af stearinlys, masser af stearinlys. Vi dansede hele aftenen til pragtfuld tangomusik, og på et tidspunkt sang og spillede Hans for os. Introvert og flamboyant på en gang. Flere gange åbnede Hans på den måde sit smukt byggede atelier for tangodansere. Hans inviterede også dansere til at udstille  deres billedkunst i sit atelier.

I 2003 var Hans i Buenos Aires. Han deltog i  workshops om dagen – og om natten var han altid den sidste, der forlod dansegulvet – ud på de små timer. 70 år gammel havde han en energi som få andre. Når Hans rejste, medbragte han pensler og farver. En dag var der arrangeret udflugt til en estancia for at opleve gauchos og original argentinsk grill, asado.  I en pause blev der tid til at gå tur ved en nærtliggende sø. Her, i en båd, sad Hans og malede akvareller. Fordybet.

I mange år havde vi glæde af Hans som en dejlig danser og ven.  Som inspirator til at leve mens vi gør det. Nu er han ikke mere. Æret være hans minde.

 

Se tango artikel på Fyens.dk

Share