• Undervisning

  Baila el tango afholder jævnligt undervisning eller har undervisningstilbud fra folk der brænder for at udbrede tangoen. Undervisningen tager hensyn til det niveau du er på, om du aldrig har danse før, er let øvede eller øvede. Undervisning i tango er typisk forløb over flere gange modsat workshops der vare 1-1½ time og har et særligt tema.

  Læs mere...
 • Milongas og Practica

  En Milonga er et sted hvor folk danser socialt tango og hvor der spilles musik af en DJ eller et levende orkester. En Practica er et sted, hvor folk øver tangoens trin, teknik og figurer. Steder hvor folk både benyttes som milonga og practica kaldes ofte en Practilonga. Du behøves ikke at have en dansepartner med når der afholdes practica, men hvis du/i arbejder med bestemte ting, kan det være en fordel.

  Læs mere...
 • Bliv medlem

  “Baila el Tango” betyder “at danse tango” på spansk, og er samtidig navnet på tango foreningen på Fyn.

  Foreningen Baila el Tango startede som en udløber af de første kurser i argentinsk tango i Odense i december 1997. Foreningens formål er at udbrede kendskabet til argentinsk tango og skabe muligheder for at dyrke den fælles interesse. 

  Læs mere...
 • Bliv frivillig

  Baila el Tango bygger på frivilligt arbejde. Vi har en ambition om at få flere aktive med i udviklingen og udbredelsen af den argentinske tango på Fyn. 

  Læs mere...

Os på sydfyn der danser argentinsk tango

 

Sydfyn/Anmeldelser Nu har vi været i gang siden januar med at forsøge at gøre Sydfyn til et lille tangomekka, og det begynder efterhånden at gå rigtig rigtig godt. I sommers holdt vi en meget hyggelig sommermilonga i krosalen i Vester Skerninge, som var rigtig fint besøgt fra nær og fjern, så derfor turde vi godt prøve at gentage successen igen, nu blot med en efterårsmilonga. Sidst var vi bundet af nogle temmelig dyre restaurationspriser, så derfor valgte vi at flytte milongaen til Ollerup Forsamlingshus, som jo også emmer af en hel speciel stemning, da det er et alternativt musiksted, hvor alle mulige lokale bands såsom Ollerup Lufthavn og Fætrene Flemming holder til. Der er ofte koncerter med kendte bands, hvor der som regel er fuldt hus. Om vi kunne overføre den unikke stemning, der normalt er på stedet til tangoregi, måtte tiden jo vise.

 

Efteraarsmilonga20130Vi satte nogle små regnestykker op og talte på alle fingrene, hvordan vi kunne få det hele til at hænge sammen økonomisk med alt det vi gerne ville have der skulle ske igennem hele dagen.

Vi fik stykket noget sammen, som vil selv syntes var et rimelig attraktivt program, og som ville kunne friste vores sydfynske tangodansere. Hvis der så kom folk andre steder fra, ville det bare kun være et plus. Det viste sig hurtigt, at det absolut var noget vores lokale dansere syntes lød spændende, og tilmeldingerne begyndte hurtigt at rulle ind. Pludselig fik vi et kapacitetsproblem – kunne alle de mennesker virkelig være på dansegulvet. Der kom mails fra tangomiljøerne i Ålborg, København og Nordsjælland og ikke mindst det sydlige Jylland og Midtjylland. Jeg begyndte at tænke tanker om arrangementet skulle flyttes, men noget at det, som vi kunne fornemme trak, var den meget spændende argentinskinspirerede mortensaften buffet, og det krævede et sted, hvor vi kunne medbringe egen kok/ konditor. Så vi måtte bare pakke folk lidt sammen.

 

Efteraarsmilonga20125Dagen startede med, at vi selv underviste nogle helt grønne – som for fleres vedkommende slet ikke vidste, hvad de gik ind til. Men der var brede grin, da timen var slut, og de havde bare gjort det vildt godt.

Herefter tog det århusianske instruktørpar, Brian og Lotte, over resten af eftermiddagen, indtil dansegulvet skulle forvandles til siddepladser til alle de spisende mennesker, der stille og roligt dumpede ind. Maden var bare så god – det var en super dejlig kulinarisk oplevelse, men det er det jo altid, når vi har med Magnus Vestergård at gøre. Hans kage, der fik en 2. plads som årets kage i år, var på programmet – og den smager simpelthen himmelsk. Vi kan kun anbefale at frekventere La Glace, hvis nogen skulle runde København.

Men maden var jo bare en enkelt detalje i hele dagsprogrammet. Dårligt var maden slugt, før folk blev gennet væk fra deres pladser, så bordene igen kunne komme væk – for det var jo i allerhøjeste grad også dansen, folk var kommet for. De fleste borde og stole blev smidt væk, så vi havde en rimelig størrelse dansegulv. Og så gik dansen i gang. Der blev danset og danset til langt ud på natten. I skrivende stund sidder jeg med en del træthed, men med en vild portion energi puttet indenbords pga det meget vellykkede arrangement. 

Omkring kl. 23:00 skulle Brian og Lotte på gulvet for at lave et show. Jeg var tidligere på ugen kommet til at sige højt, at jeg ville teste min fobi for at stå i rampelyset og samtidig sige noget, så derfor skulle jeg præsentere Brian og Lotte for hele salen. Uha jeg var tæt på at dø. Så da jeg efterfølgende skulle filme showet blev de første par minutter vist lidt rystet, da benene havde været ved at ekse under mig. Jeg overlevede dog. Det var et meget flot show, som virkelig emmede af nerve og ren improvisation, som er den argentinske tangos kendetegn.

Hele aftenen var der musik, enten levende musik eller ved en DJ. Der var levende musik ved 2 herrer, Per og Jørgen, fra Koldingområdet, som havde verdenspremiere på at spille til bal – men det lød rigtig dejligt, og gulvet forblev fyldt.


Efteraarsmilonga201228Hen på aftenen blev der så jammet musikalsk sammen med Lars Kirkegaard, som igen har fundet vej til det sydfynske tangomiljø – mon han kunne finde på at lave en anderledes Kirkegaardsfestival :D. - Vi må arbejde lidt på det. Den var så lige lidt intern i forhold til det sydfynske - men så har I en chance for at spørge en af os lokale, hvad det egentlig går ud på. 

 

Hele arrangementet klappede pga en masse frivillige, der bare sprang til og hjalp, når det var påkrævet – også det var med til at gøre, at alting gled smertefrit. Flere af de udefra kommende dansere havde brug for overnatning, og der var flere, som stiillede værelser og sågar hele huse til rådighed for dem.

Vores opvaskere måtte melde fra i sidste øjeblik, men fluks blev der skaffet nogle nye.

 

Tak til alle der hjalp både på dagen og med oprydningen næste dag.

 

Her er en stemningsvideo fra sidst på aftenen hvor Lars Kirkegaard og Per Lang sidder og improviserer. 

 

 

 

Share