• Undervisning

  Baila el tango afholder jævnligt undervisning eller har undervisningstilbud fra folk der brænder for at udbrede tangoen. Undervisningen tager hensyn til det niveau du er på, om du aldrig har danse før, er let øvede eller øvede. Undervisning i tango er typisk forløb over flere gange modsat workshops der vare 1-1½ time og har et særligt tema.

  Læs mere...
 • Milongas og Practica

  En Milonga er et sted hvor folk danser socialt tango og hvor der spilles musik af en DJ eller et levende orkester. En Practica er et sted, hvor folk øver tangoens trin, teknik og figurer. Steder hvor folk både benyttes som milonga og practica kaldes ofte en Practilonga. Du behøves ikke at have en dansepartner med når der afholdes practica, men hvis du/i arbejder med bestemte ting, kan det være en fordel.

  Læs mere...
 • Bliv medlem

  “Baila el Tango” betyder “at danse tango” på spansk, og er samtidig navnet på tango foreningen på Fyn.

  Foreningen Baila el Tango startede som en udløber af de første kurser i argentinsk tango i Odense i december 1997. Foreningens formål er at udbrede kendskabet til argentinsk tango og skabe muligheder for at dyrke den fælles interesse. 

  Læs mere...
 • Bliv frivillig

  Baila el Tango bygger på frivilligt arbejde. Vi har en ambition om at få flere aktive med i udviklingen og udbredelsen af den argentinske tango på Fyn. 

  Læs mere...

Tangomiljø i Faaborg

 

Den argentinske tango har fået fat i Faaborg. For ca 2 år siden var Morbror Tage på besøg i Margasingaarden efter en vinter/ forår med flere begynderhold. I foråret 2016 dansede så yderligere 20-30 mennesker sig ind i tangoens forunderlige univers.

 

IMAG2702Denne gang er det en gruppe fra "Kulthuset", der i samarbejde med Trine og Morten står for tangoen. Kulthuset er et sted for kulturelle aktiviteter i Faaborg og huser således mange forskellige aktiviteter, hvor tango er en af dem. 

 

I efteråret kommer Kulthuset til at danne rammen om endnu mere tango. Trine og Morten laver to hold: Et for nybegyndere og et for dem, der gerne vil fortsætte. Og så ser "Tante Theas Tangocafé" dagens lys. En lille milonga i den ombyggede gamle smukke gymnastiksal på Byskolen i midten af Faaborg. 

 

Har du aldrig danset tango før, så skal du starte på Trine og Mortens nybegynderhold. Det starter d. 31/8 og er ialt 4 aftener med undervisning, der sætter dig i stand til at begynde at danse på feks. Tante Theas Tangocafé.

 

IMAG0113Den argentinske tango er meget forskellig fra standarddanse og i særdeleshed fra den tango, der findes i standarddansen. Man kan sige, at standarddansens tango er en showdans, der danses for andre, mens den argentinske tango er en dans mellem dem, der danser dem. Ingen kast med hovedet eller lange ture hen over gulvet. Det er som at tale et sprog med kroppen, og det er det nybegynderundervisning handler om. At lære "tangogramatik" og nogle enkelte "tangoudtryk" i rollerne som den, der stiller spørgsmålene, og den, der svarer.  

 

Det tager tid at lære tango, og derfor laver Trine og Morten altid nybegynderhold på 4 eller 6 gange. Det er ca det, der skal til, for at du kan finde ud af, om det er noget for dig.  

 

Er du allerede blevet optaget af tangoen og er begyndt at danse, så er Tante Theas Tangocafé lige noget for dig. Et sted, hvor du møder andre dansere, lytter til tangomusik og først og fremmest danser.  Alle er velkomne. Uanset om du bare vil sidde og lytte til musikken og se dansene, eller om du kommer for at danse. 

 

Det bliver spændende at se, hvordan tangomiljøet udvikler sig i Faaborg.  

 

For tilmelding til undervisning eller nærmere info kan Trine Bjørnild kontaktes på 2464 4257 eller trine@bjornild.dk

 

 

Diverse nyttige links: 

www.tangosydfyn.dk

Se videoer fra tango sydfyns arrangementer på Youtube hvor TangoSydfyn har sin egen kanal - Link

Følg med i Tante Theas Tangocafés aktiviteter på Facebook/TanteTheasTangocafe

Følg med i Kultuhusets aktiviteter på Facebook/kulthuset

Følg med i Tango miljøet på Sydfyn på Facebook/TangoSydfyn

Share